Tecken

Jag tror inte på tecken, eller vad slumpmässiga möten kan ha för betydelser men jag har sedan det nya året kickade igång sett två albino-japaner och undrar vad det kan ha för slags mening, rent hypotetiskt. Jag menar, jag tror ju inte på sådant.

Idag reste jag tillbaka till Sverige, om än bara för någon timme. Jag var nämligen på jakt efter ett skrivborde på..Det var ingen lättsam tågtur ut till Minamifunabashi. Mitt mobilbatteri har den senaste tiden blivit väldigt svagt och ger upp så fort någon ringer till mig eller om jag skickar mer än 3 sms per dag.  Så efter att mitt batteri gett upp redan vid ankomsten till Shinjuku står jag handfallen och har ingen aning om hur jag ska ta mig ut till köttbullarnas och ballerinakexens förlovande land, så jag går till biljettluckan och mer om en tubbelbanekarta. Yes! Nu kan ingenting gå fel, tänkte jag. Det kan det. Jag tar chuo line till Yotsuya där jag tror att jag ska stiga av och byta tåg. Jag kliver av, men vänta! Det finns ingen skylt med den linjen jag ska ta! Vadan detta? Jag ser tåget jag just kle av passera förbi och inser att det var tåget jag satt på jag skulle med. Chuo line kallar sig efter en viss sträcka för någonting annat (har passande glömt bort namnet), därav mitt missförstånd. Jag väntar tålmodigt i hela 8minuter (det kan hända at jag överdriver) och hoppar på, med något dämpade förväntningar. Allt går väldigt smidigt så fort jag kommer fram. Jag rustar förbi alla onödiga sektioner och kommer snabbt till den avdelning jag väntat på, workspace. Jag ringde och frågade en operatör på IKEA om det var större utbud i butiken än vad det var på deras hemsida och ja, det var det sa han. Jag var förvisso från början ganska övertygad om att detta bara var ett sätt för honom att locka dit fler kunder så att de kan köpa på sig massa saker de egentligen inte behöver (jag köpte ett par kaktusar och sill som souvenir till Wataru och ett par kökshanddukar till mig själv, samt en liten tesil). Jag hittade såklart inget skrivbord, så det slutade med att jag beställde ett från nätet när jag kom hem, efter att ha satt mig på FEL tåg TVÅ gånger. Jag var lite lätt trött när jag kom hem.

Snart ska jag iväg till Bash.

Annonser

3 kommentarer

Filed under Uncategorized

3 responses to “Tecken

  1. Vilket fint inlägg, snacka om insiktsfullt. Kunde inte instämma mer, att bo utomlands öppnar verkligen ens ögon. Jag borde kanske jobba på det där med förhållande, låter inte som en helt dålig ide =)

    Jag håller tummarna för dig och ditt Japanliv, förhoppningsvis kommer jag och hälsar på snart!

  2. frankyvonfur

    Erik darling! Jag vill komma och hälsa på dig i NY i sommar, men du kanske är hemma i La Suede då? Vore kul att komma förbi en sväng på hemväge om jag har pengar nog.
    Puss!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s