Lyxfrukost..

..är havregrynsgröt med banan och äpple och smörgås med isbergssallad, tomat, avokado och skinka. Inte varje dag man äter sallad, eller bröd för den delen. Tyvärr så är Tokyos brödsortiment inte särskilt brett och det finns definitivt inte mörkt bröd. Klart att man kan köpa importerade varor som grahamsmjöl, linfrön osv om man går till specialiserade affärer men det blir ofta väldigt dyrt och lönar sig inte riktigt i slutändan. En av poängerna att göra sitt eget bröd i Sverige är väl ändå för att det är billigt och nyttigare? Jag skulle gärna ägna mig åt lyxen att kunna baka ett riktigt gott bröd själv, som surdegslimpa eller mammas Jokkasbröd (var det så det hette?) men jag får nog stå ut med Tokyos franska stil a la baguette. Jag fick hursomhelst mina mackor till frukost!

Jag gick förbi Yuzawaya (ett i Japan väldigt känt kedja med tyg- och sytillbehör som finns både i Shinjuku, Shibuya och Ikebukuro. Brukade ligga ett stort varuhus i Kichijouji också men det har tydligen lagts ner)  och tittade återigen på tygr som jag spanat in till kommande projekt. Hann dessvärre inte köpa något eftersom jag var lite sent ute utan gick direkt till Bakery café där jag träffade Mattias.Mattias var mer söt än sexig den här gången. Faktum är att han blivit mer söt än sexig den senaste tiden. Jag hoppades på att få en klassisk pose men jag får vänta på nästa tillfälle som antagligen sker på Idiot Savant i Shimokitazawa. Med en whiskey i handen är det svårt att vara söt.Ljussättning från ovan får mig verkligen att se ut som en tant och mina kinder att se ut som Putsson, min katt. 

De hade en gamal brandsläckare och lite urklipp från 50-tals tidningar.

Ni får ha lite fanatsi.

Efter en trevlig fika gick jag förbi Yuzawaya igen och köpte den här gången lite tyg som jag spanat in. Finns så mycket mer men jag tänkte att det kunde vara bra att börja med de här tre projekten och sedan se hur resultatet blir. Jag har aldrig jobbat med chiffong- skört tyg förut och det ska bli spännande! Om jag lyckas bra så tror jag att det kan bli riktigt fint! Nu återstår det bara att konferera lite med super- sömmerskan Natsuko som kan rita av mönster till vad som helst.Här är min lilla mönstersamling. De här 5 underbara mönsterna från 40- och 50-talet fick jag av Darling W i födelsedagspresent förra året och jag älskar dem alla!De här två mönsterna hade jag alltså tänkt att sy upp. Den vackra 40- tals klänningen (i blommigt på bilden) och den kortärmade blusen. Vi får se hur det går!En liten sneakpeak på tygerna som inhandlats. Jag hoppas verkligen att resultatet blir bra men det ska jag se till att det blir! Allt som behövs nu är en overlock maskin, men det har jag nog inte råd att köpa på ett tag så jag ska snällt får be om att låna Natsukos så länge. Det bästa med idag var ändå att jag hann städa lägenheten vilket jag inte kunnat göra på allt för länge. Nästa vecka blir det storstädning igen då klasskompisarna kommer på fika! Hejpa!

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s