Måndag måndag måndag.

Idag ritade vi självporträtt. Såhär ser det ut än så länge.Vi får se hur den blir i färg.

Jag har ingenting nämnvärt att berätta om just idag förutom vad jag ätit. Jag måste dela med mig om receptet för att det blev så gott! Det är givetvis godare när Wataru lagar det, men det var ett första försök! Jag vet inte ens vad rätten kallas men den består av potatis och kombu. Vad som krävs är

potatis

färsk strimlad kombu

soya

konbu tsuyu

mirin

matlagningssprit

Ja, och lite dashi förstås.

Du börjar med att skala och skära potatisen. Fräs potatisen i lite olja, jag använder gärna sesamolja, men vanlig olivolja funkar nog super det med. Medan du fräder potatisen skär du den redan strimlade kombun och fräser det med potatisen. Häll i tsuyu, mirin, matlagningssprit, lite soya och en nypa dashi. Eftersom det inte ska i så mycket vätska (lite av allt, jag hällde i allt på känn så jag vet inte måtten exakt! En halv deciliter av allt kanske? Förutom soyan som man kan ha i lite mindre av). Jag hällde även i lite vatten (en hal till en deciliter  skulle jag tro) för att få potatisen att bli lite lätt ”kokt”. När potatisen mjukat serverar du med ris. En väldigt enkel men god kombination!

Eftersom jag inte har någonting mer att bjuda på från idag eller gårdagen (som första hälften spenderades framför skrivaren hemma hos Wataru och andra hälften i Shimokitazawa. De har fått in mycket nytt på Explosion! Gå in på hemsidan och ta en titt vettja! http://explosionfromos.blog46.fc2.com/).

Lördagen startades med en stadig frukost bestående av spenatomelett, ris, natto och en banan. Ja, och så kaffe förstås. Dagen kan inte börja utan kaffe.Som inleddes med ett plingande på dörren.Utanför min dörr står postmannen med tre paket. Ovan ser ni en tygrulle med sheeting (55m) som vi använder i skolan.Två paket från mamma. Jag blev ganska överraskad över att få två! Jag hade bara väntat mig ett. Vad måste inte två stycken ha kostat! Tack mamma!

I paket nr.2 gömde sig godsaker av denna sort! Lite av müslin och 1/3 av havregrynen hade ramlat ur påsen men det skrapade jag snabbt ihop. Här blir det inte att slänga värdefulla gryn!Till lunch blev det att mumsa på yoghurt, müsli och jordgubbar. Jag tackar jag.

Efter att ha tillbringat en hel dag framför datorn så bestämde jag mig för att ta mitt pick och pack och åka hem till Wataru. Eftersom han skulle jobba till sent på kvällen (som senare visade sig bli sent in på natten!) så tänkte jag att det kunde vara roligt att överraska med lite vin, god mat och tända ljus.


Efter att ha ätit oss mätta på ost & bacon paj, pasta på japanskt vis, tomat,avokado och gurk-sallad med yoghurt & blåmögelostdressing så blev vi så trötta och bestämde oss för en ”tidig” natt. En fin fin lördag med andra ord.

Annonser

2 kommentarer

Filed under Uncategorized

2 responses to “Måndag måndag måndag.

 1. Mamma

  Åh vad fin du fixade för din älskling!

  Stövlarna är ju precis så snygga på dig som jag trodde :)…det blev lite brådis med att proviantera till dig så det blev lite mindre än vad jag hade tänkt mig…men nästa gång så.
  Puuuuuuuuuuss

 2. frankyvonfur

  Nej nej, inte alls! Jag blev väldigt glad över vad som var i! Precis vad jag behöver!

  Puss!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s