Locomoco thursday

Idag gick jag och Pim på en Lemipicka utställning som hölls på Bunkamura i Shibuya. Väldig trevligt! Man blir så inspirerad av att se genier som Lempicka! Väldigt sin tid och samtidigt inte. Jag älskar att hennes konst är så ”nu” men samtidigt så art deco.

Men min favorit är nog ändå den här som är ett självporträtt. Och den här som inte visades på utställningen.

Det här var Pims favorit!

Tamara de Lempicka föddes Warsawa, Polen den 19e Maj 1898 men flyttade till Paris i och med kriget.  Hon umgicks mycket med andra kända konstnärer insom kubismen som Picasso och Cocteau som nog också inverkade på hennes karaktäristiska stil. Mina favoritverk är från sent 20- tal till tidigt 30- tal. I slutet av 30- talet flyttade hon och hennes dåvarande man, Baron Raoul Kuffner till Chicago där hon tydligen blev känd som ‘the baroness with a brush’. Lempickas senare verk skiljer sig ganska mycket från de tidiga porträtten som var väldigt stiliga och glamorösa. I och med en deppression flyttade hon fokuset och målade mer spirituellt och politiskt. I slutet av sid karriär tog stileben över som fokus för motiv.  Lempicka gick bort den 18e Mars 1980 och sägs ha haft en stadig hand i målarpensel ända in i sin död.

Snygg var hon också! Titta bara!

Så himla stilig!

Efter att ha blivit mäkte imponerad av denne quinnas stil s gick vi till en Hawaiianskt ”diner” om man kan säga så och åt Locomoco. Det var gott. Sedan fortsatte vi kvällen med att titta på vintagehattar och konstatera att Tokyo har en av de bästa vintage- goodsen. Det finns bara ett problem. Priserna. Om Jag skulle driva en second hand butik så skulle självklart jag ocks ta hänsyn till plaggens/ accessoarernas värde och kondition, men samtidigt försöka sätta resonliga priser. Man vill ju trots allt att folk ska köpa det man tar in i butiken. Saken är den att många antik/ vintage butiker sätter för höga priser på grund av att 1. De inte har kunskap nog i ämnet och sätter därför för höga priser 2. De vet precis vad sakerna är värda och vet även hur inne det är och sätter därmed skyhöga priser. Bortkastat tycker jag! Ett vackert headpiece eller hatt ska inte ligga och damma på en hylla i Shibuya! De ska bäras med kärlek och respekt och förgylla vardagen för en kämpande student!

På tal om shopping så gick jag en väska av Wataru igår.  Jag blev tipsad om den innan vi åkte till Okinawa för att den var så billig med tanke på dess ursprung. Anledningen var att låset för väskan gått sönder och för att man därmed inte kan stänga den. Himla fin är den dock och kommer passa bra i sommar till blommiga klänningar eller hawaiian.

Bara att fixa låset och den är redo att följa med på picknicks!

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s