Hatsumoude

Nu blev det ett litet uppehåll igen! För få dagar, för lite tid. Idag åkte Elin hem. Känns trist. Skriver mer om det senare. Första januari väckte jag Elin och och ringde Isak efter alldeles för få timmars sömn. Eftersom Elin och Isak skulle dela på min lägenhet till de skulle åka hem så åkte jag i förväg med packning hem till Wataru och stämde träff med de andra klockan fyra vid Meidaimae stationen. Målet var templet i eifukuchou som ligger ganska nära daitabashi, där Wataru bor. Tyvärr hade vi inte fyra cyklar så det fick bli tunnelbana. Så här såg vårt äventyr ut.Isak vid en typisk jihanki som finns i varje gatuhörn.

Framför ingången.

Här tvättar man händerna innan man går in i templet för att önska sig något.Kaninens år firar Elin och Isak med ett hopp!Vid ”altaret” slänger man i ett fem yens mynt, bugar två gånger, klappar händerna två gånger, önskar sig något och bugar en sista gång. Isak och Elin in action.

Sedan köpte vi omikuji för att se hur det kommande året kommer att bli.

Ingen av oss fick någon särskilt bra prognos av det kommande året.So we tied them around these strings to keep the bad luck away.

Isak testade en chokobanana.

Vi köpte mat från olika stånd. En av mina favoriter är takoyaki.Oden (kokad fiskkaka, konyaku och daikon). Köttspett.Efter att ha suttit ute i kylan alldeles för länge så åkte vi hem för att äta middag.  Wataru bjöd på  nikujaga (japansk gryta med fläskkött, potatis, morot och konyaku smaksatt av soya, mirin och matlagningssprit).Tororo  (riven toro potatis med katsuobushi. Smaksatt på samma sätt som nikujagan).Japansk omelett (smaksatt av soya och dashi) med riven daikon.Gästerna tittar med nyfikna ögon på den japanska husmanskosten. Innan Isak och Elin sa hej då för kvällen så var Wataru och Isak tvungen att jämföra sin längd.

Nyårslöfte, användning av secret heel anyone?

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s