Vad är väl en bal på slottet

Just nu är jag i färd med att knåpa ihop en klänning till fredag. Då firar jag och Wattis nämligen två år. Kan låta fånigt, jag som egentligen inte är särskillt förtjust i att fira årsdagar! Men egentligen är det mer som en dejt än att vi firar att vi varit tillsammasn i två år. Vi har båd två varit väldigt upptagna den senaste tiden och inte haft så mycket tid för varandra (utöver att äta middag tillsammasn)  så jag tycker att det är viktigt att ta sig tid till att göra saker tillsamman emellanåt årsdag eller ej (dessutom är det två är på måndag och inte fredag (parantes).

Processen med klänningen går långsammare än förväntat och jag känner mig lite stressad men på något sätt ska det väl gå!

Igår testade jag mönstret som jag hade ritat på linne och shiffong. Så här blev resultatet.

 

Dartsen (vad heter det på svanska, någon?) på den övre klänningens riktining var inte riktigt som jag vill ha dem. Sedan visade det sig att fållens längd var olika på sidan och i mitten. Slarvfel i mönstert från min sida! Sedan var klänningen alldeles för tight under armarna så jag måste ta ut den en centimeter på vardera sida skulle jag tro. Eftersom det här endast var en test så har jag heller inte sytt på foder på inner-klänningen men det kommer kag självklart göra med den riktiga. Sedan visade det sig att den var lite stor i bakre halsringningen. Det konstiga är att när jag testar den på min männekäng så ser det inte konstigt ut alls men när jag sätter på mig den så liksom drar den ihop sig av någon konstig anledning, så jag vet inte rikitgt vad jag ska göra för att rätta till problemet. Får prova den en gång till och tänka över det lite till!

Igår kväll började jag på att rita om mönstret och ska testa högra halvan av toppen på männekängen för att se att den inte är för tight. Sedan måste jag kontrollkolla mönstret med kjolen och kanten på spetstyget som jag köpt. Ena kanten vill jag nämligen anväda som fåll till kjolen. Problemet är bara att mönstret till kjolen går i en kurva och tygets kant är rak så jag vet inte rikgit hur jag ska få det gå ihop men något ska jag väl hitta på!

Idag är mitt mål alltså att att göra klart mönstret (inklusiva 3/4 ärmen som jag inte sydde fast), klippa ut delarna och förhoppningsvis börja sy på klänningen ikväll för att jag ska hinna klart med den till imorgon kväll. Jag hoppas nu bara att tygen räcker! Räcker det inte får jag ta en snabbis förbi Nippori imorgon efter att vi fått våra betyg. Jag förresten passa på att säga att vi fick tillbaka våra kavajer som vi lämnade in innan lovet idag och jag fick B! Inte A precis men med tanke på att jag trodde att jag inte skulle få något betyg på den allt för att jag trott mig glömma bort ett viktigt moment så blev jag glatt överraskad! Ett B är betydligt mycket bättre n ingent betyg alls, även om ett A var målet.

Annonser

9 kommentarer

Filed under Skola, Verk

9 responses to “Vad är väl en bal på slottet

 1. Mamma

  Älsklingen min,
  Det ser ju ut som en bröllopsklänning, gorgious darling!!…det vankas inte bröllop snart? 😉
  puss puuusssssssssss

 2. My

  Hej Sanna!

  Ser på nyheterna att Tokyo drabbats av en 8,8 graders jordbävning! Jag önskar verkligen att allt e ok med dig!!! Kram! My

 3. my

  Hej vännen! Läst på nyheterna att ni är drabbade av jordbävning. Hoppas att allt e ok med dig!! Många hälsningar! My

  • frankyvonfur

   Allt r bra än så länge i Tokyo men vi vet inte om det kommer en till jordbövning! De säger att de kan komma en till när som helst. I norra Tokyo är läget ganska kritiskt men jag, Wataru, hans lillasyster och familj i Fukushima mår bra!

   Kram

 4. Elin

  ❤ skorna ❤

  • frankyvonfur

   Visst är de läckra! De har lite guld detaljer också! Köpte dem för en evighet seda men har bara använt dem en gång. Klackarna är alldels för höga!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s