Big bang

Det kommer stora rökmåln från kärnkraftverket i Fukushima. Det har skett en till explosion, nu i reaktor 3, och nu är det bara en tidsfråga innan hela byggnaden exploderar och radioaktiva ämnen sprider sig ännu mer över Japan. Det här var nog det absolut värsta som kunde hända. Nu kan det bara bli värre.

-ok. Jag kanske överreagerade. Det var enligt nyheterna ”bara vattenånga” men eftersom reaktorn inte kan kylas ner så är det nog bar en tidsfråga innan det uppstår en hardsmälta. Nu verkar det inte som att kärnkraftverket kommer att explodera då de inte kyler ner reakorerna med gas, som de gjorde i Tjernobyl. Det står också på Wikipedia att ”Moderna kärnkraftverk är konstruerade för att klara av en härdsmälta så att konsekvenserna för omgivningarna blir små vilket många äldre reaktorer helt saknar skydd mot, som till exempel de äldre grafitmodererade reaktorerna i Tjernobyl.”

Det står även att man ska inte jod då 131 jod är ett av de ämnena i radioaktivitet och att jod tar ut jod, ungefär. I Sverige har man tydligen delat ut jod tilld e som bor i närheten av kärnkraftverk. Jag undrar hur de har berett de som bodde nära kärnkraftverekt i Fukushima. Inte med jod i alla fall.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Iroiro, Tankar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s