A meeting with the gods

I söndags ringde Kento mig och frågade om inte jag ville följa med honom på Written afterwards visning. Jag tackar aldrig nej när det är tillställningar inom det område jag studerar. Det var dock en väldigt speciell visning, om man nu kan kalla det för det.När man kom in i rummet stod det ett runt bord i mitten fyllt med muffins och jellybeans till gästerna.Hängde godishus i taket gjorde det också. De fick man dock inte äte.På plats hittade vi en senpai från Esmod.Kvällen till ära hade han på sig ett smycke från sin avslutningskollektion.Kento.

Medan vi väntade på att visningen skulle börja visade de en egenklippt film. Till slut dimmades musiken ner och en ängel visade sig på duken. Ängeln sade att man skulle titta på sina välkommstkort som man fick på vägen in. Innehöll de bokstäverna E(den), A,R,T, H(eaven) så var man en av de utvalada (notera hur bokstäverna formar ‘earth’). Jag hade bokstaven A som  ‘art’ och fick gå in tidigare. De utvalda samlades nedanför en trappa och fick till slut komma upp till vad vi trodde var visningsrummet. Designer bad oss att ställa ifrån oss våra väskor och berättade för oss att vi skulle ingå i visningen, eller rättare sagt Vi var Visningen. Vi fick i uppdrag att gå ut på catwalken son var prydd med blommor och tyll. Som åskådare satt gudar inledda i halsdukar runt sina privata delar. När det äntligen blev min tur gick jag upp för trappstegen och ut på catwalken. Omringad av gudar med käppar som de bankade i marken med gick jag med stadiga fötter fram till ljuskällan. Vid slutet fick jag syn på små barn-änglar med kameror. Rakt fram fanns en stor kamera som filmade allt. Jag klarade mig från att ramla vilket kändes skönt då jag var ganska säker på att de väntande gästerna nedanför såg vår lille ‘show’. När vi var färdiga fick vi veta att det vi hade på oss skulle vara bas för 2012 ss. Allt var noga uträknat då det var 2011 5/5 (5/5 som då även skulle kunna ses som s/s). Fyndigt! När vi var färdiga fick vi gå ner och beblanda oss med de vanliga dödliga igen. Men det dröjde inte länge förn vi alla samlades igen och leddes upp för trapporna till showrummet. Den här gången fick alla gå på runway’en. Runt oss satt gudarna som förut, den här gången en aning trötta. Den här gången skulle man gå ner för scenen och ställa sig bakom gudarna för att tillsammasn åskåda de som var kvar. När alla stod bakom gudarna fick vi i uppgift att gå tillbaka igen.Ännu en gång stod vi i mottagningsrummet och väntade på vad som skulle hända näst. En sista gång bad de oss att gå upp för trapporna och ut på catwalken. Den här gången var gudarna borta en nödutgång öppen. Kvar var kors inlindade i halsdukar, som antagligen var ‘kollektionen’. Alla gick lite smått snopna till slutet av scenen och ut genom nödutgången vars trappor ledde ut på gatan. Där blev jag streetsnappad och sedan åkte vi hem.

Det var på ett sätt en liten besvikelse att det inte var en ‘riktig’ show men på samma sätt intressant att de satte åskådarna på catwalken och ‘modellerna’ bland åskådarna vilket jag tror var en antydan till att vi borde byta fokus från alla trender som på något sätt bestäms åt oss och istället se vår egen del i det hela. Det hela var lite för långt enligt min mening. Det hade räckt med att gå nedanför catwalken två gånger, men det var ett intressant sätt att byta fokus, även om det kändes lite för uttänkt och långdraget.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Iroiro, Tillställningar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s