När man inser att man inte är 18 längre

I fredags gjorde jag en fuling och hoppade i den lilla svarta och smet ifrån mina sysslor. Det var nämligen den årliga Halloween ball på Loft i Shinjuku. Los Rizlaz uppträdde och jag ville ju inte gärna missa! Sedan är jag lite svag för allt som har med utklädnad elelr klä upp sig att göra. Efter en heldag i skolan plus lute födelsedagsfirande efteråt för Kie i min klass så var jag dödstrött när jag kom hem. och var tvungen att ta en siesta. Siestan i sin tur drog ut lite längre på tiden än vanligt vilket resulterade i att jag missade sista tunnelbanan. Jag och Wataru delade på en taxi och kom, om än något sent, till sist fram. Det var förvånandsvärt lite folk ute med utklädnad men jag antar att de flesta gick ut igår, dvs på lördagen. Med tanke på att vi var framme runt halv två och selningsschemat hade rejäla förseningar så slutade det med att jag åkte hem runt fem snåret, och då höll kalaset förtfarande igång! Jag som hade tusen saker på min lista nästa dag kände mig dock manad att åka hem lite ”tidigare”.

Att åka tunnelbana hem klokan fem på morgonen är ingen trevlig upplevelse, och jag kände verkligen hur det hade tagit på min energi att bara vara ute i några timmar. Jag gjorde misstaget och satte mig ner i vagnen och tyckte att det var en bra ide att ”vilade ögonen” lite grann. I samma veva som jag slog up ögonen så hade dörrarna stängts till min hållplats. Det var första gången jag varit så trött att jag åkte för långt på vägen hem från en utgång. Jag fick med andra ord en ofrivillig morgonpromenad i högklackat och var helt slut när jag äntligen kom hem runt sex-snåret på morgonen.

Samma morgon vaknade jag klockan nio på morgonen, samma tid som jag skulle ha varit i skolan och jobbat med mitt avslutningsprojekt. Jag tog det som ett tecken från ovan och somnade om och vaknade halv två på dagen förtfarande mör av kvällen innan.

Jag minns när jag precis hade kommit till Tokyo med korta skoldagar, karaoka varje vecka , dansa till klockan fem på morgonen och fortfarande klara av att gå upp efter bara några timmars sömn för att plugga. Det hela stod klarare än någonsin. Jag är inte 18 längre och min kropp återhämtar sig inte lika fort. Något att tänka på nästa gång jag bestämmer mig för att gå ut trots att jag har saker som väntar på att bli gjorda.

Här kommer lite bilder från kvällen. Jag kom in gratis som Los Rizlaz” fotograf” så bilderna består till mestadels av live-bilder.

Jag satsade på mexikanst tema och gjorde i all hast en mexikans sugar skull sminkning. Här posar jag tillsammasn med Takako san, en av de snyggaste personer jag känner. Hon är en av de få som vekligen passar i allt från undercut med grönt hår till blå page.Jag och Saori chan från Stompin’ RiffRaffs.

Los Rizlaz

The Drexel hade bästa utklädnaden, och kanske den läskigaste.

Mascara Estudiante och Noel.

Jag träffade många jag inte sett på länge vilket kändes väldigt uppfriskane trots att jag var helt mör dagen efter.

Nu måste jag skynda mig till Shinjuku för inhandling av material.

Ja ne!

Annonser

2 kommentarer

Filed under Iroiro, Tillställningar

2 responses to “När man inser att man inte är 18 längre

 1. Mamma

  Men oj vilken snygg sminkning!…hur har du lyckats göra den?…har du gjort den själv eller?
  Puss

  • frankyvonfur

   Yes mams. Jag gjorde den i all hast precis innan vi skulle gå!
   Jag använde mig av flytande eyeliner, svart och röd ögonskugga!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s