Let’s get it on

Eller snarare, lets’ get it over with. Jag är för uppslukad av mitt avslutningsprojekt för att njuta av de sista dagarna av 2011. Just nu vill jag bara ha det överstökat. Done.

Nu är det bara två dagar kvar på året, något som fick mig att tänka på det här med nyårslöften. Jag tror inte på att lova saker i realtion till ett årsskifte, däremot så har jag av en händelse kommit fram till vissa saker såhär i slutet av året. Jag lever för mycket framtiden för att kunna uppskatta nuet, vilket är ett problem jag kommer att försöka ändra på under 2012.

Som ett steg i rätt rikting så har jag börjat med att bestämma mig för att inte flytta ifrån Sasazuka.  Företaget som jag blivit anställd av erbjuder alla nya anställda som bor mer än 50min från Harajuku eller som har sin hemort på anna plats än Tokyo och inte kan pendla till jobbet (inte för att jag vill vara ”värst” men jag skulle nog vilja påstå att det skulle vara svårast för mig)  en lägenhet en halvtimme från Shibuya för 20000 yen i månaden (vilket inte ens motsvarar 2000 kronor).  Jag skulle tjäna 35000 yen i månaden på att bo där (ca. 3000 kronor), vilket betyder att jag skulle kunna bygga upp ett ganska bra sparkapital. Rent pengamässigt så tjänar jag på att bo där.

Trots det generösa erbjudandet så är tanken på att komme hem varje dag efter jobbet, stupa i futonen, och säga upp mitt uteliv med att vara för trött för att orka åka in till ”stan” eller träffa vänner, bo för långt ifrån Wataru nog för att få mig att hamna i en deppression. Så vad är mer värt, pengar eller en lite mer kvalitativ livsstil?

Någonting som jag har lärt mig under de år som jag bott i Tokyo är att upplevelser betyder så mycket mer än pengar.  Jag minns hur mycket jag lyckades spara på att jobba extra fyra dagar i veckan, vilket inte var på grund av min skitlön utan på grund av att jag alltid var för trött för att hitta på någonting. Jag hade aldrig tillfälle att använda de pengar jag tjänat. Om jag redan nu har en känsla av att jag kommer att må dåligt av att flytta och gråter en hel dag bara över tanken på att jag kanske inte kommer att bo kvar här i vår så är det nog inte värt det, trots den billiga hyran.

Jag säger som Elin i Fucking Åmål, ”Jag är hellre glad nu än om 25 år”.

2 kommentarer

Filed under Iroiro, Tankar

2 responses to “Let’s get it on

  1. Mamma

    Bra beslut!! Pengar är inte allt och du måste må bra i nuet. Du får också räkna med att tågbiljetten varje dag in och ut kostar, när du där du bor nu kan cykla. Pengar är bara ett medel, det viktiga är att må bra i kropp och själ. Puss

  2. Elin

    Håller med föregående excellenta talare!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s