Yukata afternoon

I lördags var jag bjuden av Yuki till ett event för Moët & Chandon som hölls av Elle Japan Online. Sommaren till ära var dresscoden yukata (en svala form av kimono, där därkten vanligtvis är gjord av bomull).Image

Låt er inte luras. Det kanske ser väldigt svalt ut men det är hemskt varmt att bära yukata under sommaren! Trots det ser man många på stan med sina vänner i matchande yukatas (måste nästan skicka en till dig Elin så att vi kan matcha på håll!).

Eventet gick ut på att ha det trevligt och dricka champagne i yukatas, och dricka campagne det gjorde vi.

Samma dag fick jag reda på att min date  har fått ett internship för Elle Girl online så jag passande på att intruducera henne för Yuki som i sin tur introducerade oss till sina kollegor på Elle Japan online.

Image

Alla var hemskt fina.

Image

Vi fick många komplimanger för vår styling vi också. Både yukatas tillhör mig. Den jag har på mig köpte jag second hand förra sommaren och den An har på sig köpte jag för kanske 4 år sedan, när min bror var här för första gången. Obi-sarna (tyget i midjan) hade jag köpt dagen innan på en second hand i Shimokitazawa.

Image

Inne i galleriet stod det champagneflaskor överallt.

Image

Vi tog en obligatorisk mingel-bild vid ett Moët podium.

Image

Image

Sedan fiskade vi upp vattenballonger. Det är en väldigt traditionell aktivitet under matsuris (festivaler). Det finns en form där man fiskar upp påsar med guldfiskar. Jag var dock väldigt glad över att dessa vattenballonger var fisk-fria.

Image

Image

En studdsboll fick jag också men den gav jag bort till Fumiko som jag träffade senare under kvällen. Tror att den passar bättre i hennes 90-tals pop inredda hem.

Efter tre glas champagne och en öl senare på Friday’s så kände jag mig ganska färdig för kvällen. An var dock lite mer hardcore än jag och gick vidare till en nomika (samling människor där huvudaktiviteten är att dricka).

Watarus band spelade i Shinjuku samma natt så min ursprungsplan var att ta cykeln in till Shinjuku runt 12-snåret, men jag kollapsade så fort jag kommit hem. Så kan det gå!

Annonser

2 kommentarer

Filed under Tillställningar

2 responses to “Yukata afternoon

  1. Elin

    Jag rockar lätt Yukata här på lilla essingen ^^

  2. hellomunster

    楽しそう〜全然讀めないけど写真だけで分かる^^
    ハるだよ〜!ブログ始めました〜
    アドバイスくれる?笑

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s